Bel me terug

Vraag vrijblijvende offerte aan

Waarom je website beveiligen met een SSL veiligheidcertificaat?

Iedere website of webshop zou hem eigenlijk moeten hebben, maar toch zie je nog regelmatig de melding “Deze website is niet veilig” of “Je verbinding met deze website is niet veilig”.  Hierdoor haken bezoekers af en komen ze niet terecht op je website of webshop. Dat wil je natuurlijk niet! In dit blogartikel leggen we uit waarom je altijd een SSL veiligheidscertificaat nodig en wat het inhoud.

Wat is een SSL certificaat nou precies?
SSL staat voor ‘Secure Socket Layer’ en is een los bestand dat een verbinding legt met je website of webshop en daardoor ervoor zorgt dat het uitwisselen van gegevens en data via een veilige omgeving gaat. Op deze manier zijn persoonsgegevens, wachtwoorden en bijvoorbeeld creditcardgegevens beveiligd en versleuteld van iedere bezoeker die op dat moment de website of webshop bezoekt.  Dit maakt het voor een hacker vele male moeilijker om gegevens te bemachtigen.

 

Waarom moet je dus een SSL certificaat hebben?
Heeft je website of webshop geen geldig certificaat? Dat laat je dus een deur open voor hackers om gegevens te bemachtigen. Veel browsers hebben ook maatregelen genomen om je actief te waarschuwen als je een onbeveiligde website of webshop bezoekt.

Zo zie je direct in de browser als je een website bezoekt die niet beveiligd is. Alleen met een doelbewuste actie, van jou als bezoeker, kun je doorgaan naar deze onbeveiligde website. Niet alleen is dit een drempel voor jou als bezoeker maar ook de eigenaar van de website of webshop zal hierdoor geattendeerd worden dat er maatregelen genomen dienen te worden.


Mogelijkheden van een SSL certificaat;
Om het makkelijk te maken zijn er verschillende manieren hoe je je kunt beveiligen met een SSL certificaat. Je kunt je voorstellen dat een overheidswebsite vele malen beter beveiligd dient te worden dan een simpele informatieve website. De versleutelde verbinding is bij ieder mogelijk SSL veiligheidscertificaat het zelfde. Er zijn echter wel een aantal verschillen:

1. Domeinnaam gevalideerd (DV)
Bij een DV certificaat wordt gekeken of het domein daadwerkelijk in bezit is. Hierbij is de organisatie daar achter van minder belang.

2. Organisatie gevalideerd (OV)
In tegenstelling tot een DV certificaat wordt bij een OV certificaat al meer gekeken naar de organisatie achter het domein. Hierin wordt dus gekeken naar houder achter het domein. Is deze bijvoorbeeld wel ingeschreven met een KvK-nummer?

3. Extended gevalideerd (EV)
Met deze laatste optie ben je volledig open in je bedrijfsgegevens die volgens uitgebreide richtlijnen worden gecontroleerd. Een browser zal dan ook een bedrijfsnaam tonen in de adresbalk bij een geldig EV certificaat.


Heeft een SSL certificaat nog invloed op SEO?
Ja, eigenlijk wel. Ten eerste zal je website of webshop zonder certificaat minder bezocht gaan worden door de controle die een browser uitvoert. Dit zal dus resulteren in minder bezoekers dan wellicht voorheen. Google hanteert het principe ‘HTTPS everywhere’ hiermee beaamt het bedrijf een veilig internet. Pagina’s met een SSL certificaat worden dus beter opgenomen in de zoekmachine.

Wij van WebEngine kunnen je daarbij helpen.  Interesse in een veiligheidscertificaat en/of installatie hiervan?
Neem contact met ons op via [email protected] of via 040 – 711 4274 en we helpen je graag!