Bel me terug

Vraag vrijblijvende offerte aan

Is je WordPress website wel veilig genoeg?

Met de populariteit van WordPress website komen natuurlijk ook soms de nadelen. Zo is WordPress een doelwit voor hackers. Het is dus belangrijk dat de veiligheid van je website gewaarborgd blijft. Dit geldt natuurlijk ook voor alle andere systemen, maar in dit artikel kijken we specifiek even naar WordPress en wat je hier (zoveel mogelijk) tegen kunt doen.

De rol van de hostingpartij
Je website staat ergens online op het internet vaak bij een partij of iemand die deze dienst voor je verzorgt.  De veiligheid van je website ligt (en begint vaak) bij de hostingpartij.  Informeer dus altijd bij je hosting partij of ze extra maatregelen om hun servers te beschermen tegen veel voorkomende bedreigingen. Enkele vragen die je ze kunt stellen zijn;

 • Controleren jullie het netwerk voortdurend op verdachte activiteiten?
 • Hoe voorkomen jullie grootschalige DDOS-aanvallen?
 • Hoe frequent updaten jullie hard- & software?
 • Is de server gedeeld onder meer gebruikers? En zo ja, met hoeveel?
 • Maken jullie ook automatische back-ups van mijn omgeving?

Werk samen met WordPress Professionals
Hoewel de kern van WordPress zelf goed beveiligd is en honderden ontwikkelaars regelmatig deze veiligheid waarborgen. Is natuurlijk zo dat het systeem uit te breiden is met plugins & modules van externe partijen.  En daar zit vaak ook het gevaar want wat installeer je nou precies?

WordPress heeft inmiddels een enorme database aan externe plug-ins & modules waarin meerdere opties staan om bepaalde functionaliteit toe te voegen aan je website. Hierin heb je vaak de keuze uit gratis- en betaalde varianten. We zeggen absoluut niet dat je altijd moet kiezen voor een betaalde variant, maar in veel gevallen is dit wel de beste optie. Bij een betaalde variant koop je niet alleen functionaliteit maar ook wordt deze gewaarborgd door een team van professionals. Die zorgen er voor dat als WordPress geupdate wordt ook de plug-in of module wordt gecontroleerd en waar nodig geupdate om goed te functioneren. Je betaald dus ook voor een stukje zorg en kwaliteitsgarantie van het product.

Er zijn in onze ogen maar gratis plug-ins of modules die deze zelfde zorg krijgen. Het is tenslotte  gratis(!) en toch gaat er voor een ontwikkelaar tijd en moeite inzitten om aanpassingen te doen en bij te blijven. Dus steken ze deze tijd en moeite er in omdat ze ‘het zo leuk vinden’ of zit er ergens anders een addertje onder het gras?

Zelf je WordPress omgeving beveiligen?
Zonder dat je een held bent in code of kennis hebt van website zijn er natuurlijk stappen die je zelf kunt ondernemen:

 • Kies een goed wachtwoord
  We raden aan om altijd gebruik te maken van een moeilijk wachtwoord. Niets is zo makkelijk voor een hacker om een eenvoudig wachtwoord te kraken en zo al snel toegang hebben tot je WordPress omgeving.
 • Beveilig zelf met een plug-in
  Ten eerste raden we aan om altijd gebruik te maken van een moeilijk te raden wachtwoord. Niets is zo makkelijk voor een hacker om een eenvoudig wachtwoord te kraken en zo al snel toegang hebben tot je WordPress omgeving. We zullen een tip geven waarmee je je WordPress beter kunt beveiligen; maak gebruik van de Sucuri (gratis) of Hide My WP (betaald) plug-in. Beide zijn in dit geval een zeer goede basis om je veiligheid naar een hoger niveau te tillen.

Hulp nodig bij je WordPress te beveiligen?
Laat ons je dan helpen! Van WebEngine zijn volledig thuis in WordPress en mogen ons hier Professionals in noemen. Naast dat wij op maat gemaakte modules & plugins ontwikkelen voor WordPress, zijn we ook volledig thuis in beveiliging en hosting van je WordPress website.

Met onze totaalscan van je WordPress omgeving kunnen wij beoordelen op welke gebieden wij het zouden aanraden om je website of webshop beter te beveiligen. Wij kunnen dit ook volledig voor je uitvoeren. Zo kun je dus bij één partij terecht voor de complete verzorging van je website.

Neem contact met ons op via [email protected] of via 040 – 711 4274 en we helpen je graag!