Randstad

ONLINE ASSESSMENTS VOLLEDIG GEATOMATISEERD

In opdracht van LTP hebben we voor Randstad twee online assessments ontwikkeld: Een persoonlijkheidstest en een capaciteitstest. De test brengt in kaart in hoeverre kandidaten beschikken over de kwaliteiten voor het uitvoeren van taken, geeft zicht op persoonskenmerken en hun fit met de cultuur van een organisatie. Criteria die Randstad in staat stelt om werksucces nóg beter te voorspellen.

Highlights van dit project:

  • Diverse API’s
  • Complexe score berekening
  • High volume (geschikt voor >1.000.000 gebruikers)

Vraag

Het ontwikkelen van een platform voor het afnemen van een persoonlijkheidstest die voor iedereen benaderbaar is die zich inschrijft als werkzoekende. De test brengt in kaart in hoeverre kandidaten beschikken over de kwaliteiten voor het uitvoeren van taken, geeft zicht op persoonskenmerken en hun fit met de cultuur van een organisatie. Criteria die Randstad in staat stelt om werksucces nóg beter te voorspellen.

Een van de belangrijkste voorwaarde was dat de test volledig geïntegreerd werd in de systemen van Randstad. Zowel visueel als technisch. Voor de kandidaat eenvoudig te benaderen en dat de uitkomsten in een toegankelijke en grafisch mooi weergegeven vorm direct voor de kandidaat beschikbaar zijn.

Oplossing

Op basis van het Symfony2 Framework hebben we een platform ontwikkeld, waarmee kandidaten via een Single Sign On direct de test kunnen starten. Op basis van Bootstrap is een goed toegankelijke interface gemaakt.

Met de compacte en aantrekkelijke rapportage krijgt een kandidaat inzicht in de eigen persoonlijkheid en voorkeuren.

Randstad is de op één na grootste hr-dienstverlener in de wereld en Performance is dus erg belangrijk. Inmiddels zitten er ruim een miljoen kandidaten in het systeem.