Bel me terug

Vraag vrijblijvende offerte aan

Magento 2

Naast dat wij compleet op maat gemaakte webshops bouwen met eigen code of klanten voorzien van een gebruiksvriendelijk CMS zoals WordPress, bieden wij ook Magento 2 aan vaak samen met partner BrickX Software.

Wij sluiten aan als e-commerce partner en bieden het laatste stukje van de puzzel aan om één complete oplossing aan te bieden voor alle bedrijfsprocessen voor detail- en groothandel. De reden dat wij hiervoor hebben gekozen is omdat het naadloos aansluit op de software van BrickX. Maar wat is Magento 2 eigenlijk? En waarom kiezen wij hiervoor in plaats van Magento 1? Dit artikel gaat hier verder op in.

Magento 1 support gaat stoppen

Allereerst is met de komst van Magento 2 aangekondigd dat support van Magento 1 gaat stoppen in november 2018. Dit zou betekenen dat er geen beveiligingsupdates meer uitgebracht gaan worden en Magento 1 dus kwetsbaar gaat zijn, niet iets dat je wilt met je e-commerce oplossing.

Nieuwe en verbeterde techniek

De basiscode van Magento 1 stamt uit 2007 en met de huidige veranderingen op het gebied van web én e-commerce voldoet dit niet aan de standaard van nu. Magento 2 maakt gebruikt van nieuwste technieken zoals PHP 7 en is daarmee een stuk stabieler en werkt het ook een stuk sneller op diverse browsers en mobiele apparaten.

Nieuwe en gebruiksvriendelijke interface

Wat direct opvalt bij Magento 2 ten opzichte van Magento 1 is de vernieuwde interface. Een gebruiksvriendelijker manier van werken binnen het systeem van Magento omdat onderdelen beter zijn ingericht en weergeven. Het menu aan de linker kant geeft direct al een scheiding tussen systeeminstellingen en het beheren van de shop en al haar producten.

Zoekmachine optimalisatie

Maar ook is Magento 2 sterk verbeterd ten opzichte van zoekmachines zoals Google. Zo kan je bij categorieën én producten diverse meta-tags koppelen zodat zoekmachines deze kunnen gebruiken om je uiteindelijk beter vindbaar te laten zijn. En ditzelfde geldt natuurlijk ook voor je pagina’s.

Opensource

Wat voor onze als ontwikkelaars een fijne verandering is dat het makkelijker is geworden om eigen modules/extensies te ontwikkelen voor Magento 2. Aan het begin van dit artikel noemde wij onze partner BrickX Software al en samen hebben wij Magento 2 uitgebreid met informatie uit BrickX. Waar in Magento 1 dit nog soms een leuke uitdaging kon vormen, kunnen wij nu op een simpelere wijzen product- en gegevens informatie tonen binnen diverse plekken in de webshop. Om een voorbeeld te geven kan een klant facturen en back-orders inzien die buiten Magento om worden opgeslagen en verwerkt.  Zo kan je een krachtig en stabiel platform zoals Magento 2 ook inzetten als een extensie voor bestaande software.

Met al deze verbeteringen en nieuwe mogelijkheden die Magento 2 biedt zal het product in de toekomst nog verder verbeter gaan worden. Een mooi en betrouwbare keuze dus voor je webshop nu én gericht op de toekomst.

Geïnteresseerd in de oplossing die WebEngine & Brickx Software kunnen bieden?
Neem contact met ons op via [email protected] of via 040 – 711 4274 en we helpen je graag!