Bel me terug

Vraag vrijblijvende offerte aan

Heeft je website nog geen HTTPS? Google zegt foei!

Het was te verwachten maar nu gaat techgigant Google zich in de strijd mengen tegen ‘onveilige’ websites. Chrome, de webbrowser van Google, zal vanaf juli hier strenger op gaan controleren.

Websites met HTTPS-verbinding hebben in boven in de adresbalk in een groen slotje met daarbij veilig.  Maar er zijn nog steeds website die gebruik maken van HTTP-verbinding, deze krijgen een waarschuwingsicoon.

Google stimuleert gebruikers al jaren weg van niet-versleutelde sites, maar zal dit nog verder gaan stimuleren in versie 68. Google search begon met het rangschikken van niet-versleutelde sites in 2015 en in 2016 stelde Google een vergelijkbare waarschuwing in voor niet-versleutelde wachtwoordvelden.

Google geeft aan dat deze wijziging in het beleid grotendeels is gestimuleerd door een verhoogde HTTPS-acceptatie. 81 van de top 100 sites op internet is standaard ingesteld op HTTPS en een grote meerderheid van het Chrome-verkeer is al versleuteld.

Het zal dus noodzaak zijn voor website en webshops om het HTTPS-verbinding snel te gaan implementeren (als dat nog niet is gebeurd!). Want verwacht is dat ook alle andere browsers deze trend gaan volgen.

Heb je vragen over een overstap naar https?
Neem dan contact met ons op. WebEngine is te bereiken via [email protected] of even bellen naar +31 (0)40 – 711 4274. Wij helpen je graag!